Tuesday, May 4, 2010

Trappor.

TRAPPOR. Japp! 25 våningar upp, 25 våningar ner. Eftermiddagen, 24 våningar upp, 24 våningar ner. Jag är HELT slut. Orkar knappt skriva.

På morgonen var jag på Lotus tower. (Projcet) Engineer Nehme som är skulle upp på taket på högsta våningen, för att göra den kollen han brukar göra. (Han går upp på taket och sedan ner våning efter våning och gör en koll).

På taket var det full fart. Folk jobbade för fullt, och det var svårt att ta sig fram och förbi. På golvet var det fullt med armering och andra rör.

Nehme förklarade och pekade ut var the beam will be, och skrev upp formeln (ql2)/8.
Något man kände igen. Kändes bra.

Sedan var det dags för att gå ner till våningarna under. Lite smågrejer som redigerades, och massa samtal som ringdes på vägen ner. Toaletterna är helt katastrof. Jag vet inte om det är vanligt, men arbetarna slarvar för mycket. De sköter sig inte och blir hela tiden tvungna att jobba om. På en del ställen kunde man se att Debeen hade varit och klagat. Detta var en lååång och otroligt tröttsam resa. Tog runt 3 timmar och jag var helt slut när vi äntligen kom ner. Jag bad servitricen om vatten och det kändes som evigheter innan det kom fram. Jag hann knappt sätta mig ner (under väntan på vattnet) så kom Debeen.
- Hannan, inspection, wanna come?
- oh plz, i need 5 minutes
- haha no worries...

Flygplatsen ligger alldeles i närheten. När ett flygplan flyger förbi känns det som om det typ flyger mellan skyskraporna...








På the pearl idag. Samma sak. Maro ville att vi skulle GÅ upp 24 våningar, men jag
orkade verkligen inte en gång till! Därför tog vi hissen upp och gick neråt. Men innan dess, gick vi ner till baksidan och kolla hur de böjde och delade stålet.



Efter det följde en hel del som jag såg. Bland annat väggar som murades upp. Viktigast, roligast och coolast var detta: denna byggnaden skall bli lägenheter, ju längre ner vi gick, desto mer var de klara med lägenheterna. Så på bottenvåningen fick jag se en helt färdig lägenhet. Man har ju nästan glömt att allt slit faktiskt skall leda till färdiga lägenheter eller kontorsrum (eller likande)...

















Det är verkligen jobbigt med folk som stirrar. Idag på the pearl, var nog det värsta. Jag överdriver inte när jag säger att arbetarna faktiskt verkligen slutade arbeta och bara stod och glodde. Fastän Maro sa till dem flera gånger JOBBA! så jobbade de inte. Han fick ropa på den ansvariga av dem som fick komma och sätta igång dem, men det gick så otroligt segt ändå asså, och det var riktigt jobbigt.

No comments:

Post a Comment