Saturday, April 24, 2010

Ny arbetsvecka















Jag kom till kontoret på bygget idag och kollade mitt skrivbord. Datorn var borta och någon hindu har väll varit och kollat i mina papper (anteckningar). Gissa hur jag märkte det :


Hur som helst. Ingenjören Nehme kom till mitt kontor och hälsa.
- jag ska upp till toppen idag, vill du hänga med ?
- ja =D
25 våningar upp och 25 våningar ner PÅ TRAPPORNA! helvete snacka om jobbigt. Det finns hiss, men Nehme skulle ju kontrollera varje våning och då blev det trapporna. Vi kollade på golvet där de hade målat ett svart lager på golvet. Detta lager skall hindra att vatten från toaletten på övre våningen skall läcka vatten ner till våningen under.
Det blev en del småkontroller, och lite små derigeringar. Folk blev tillsada vad de skulle göra/ändra osv.
Nehme är som en apa, han hoppar upp på ställningarna och springer ner för trapporna, skuttar fram, tränger sig genom, kryper under och så vidare. Jag kände mig som en svans som bara sprang efter, hann knappt med honom.

Han är en rolig människa Nehme. Lever lixom sitt eget liv och i sin egen takt. Han är väldigt proffsig.

Han pekade på ställningar och saker och bara sa småord om dem.
- Fattar du?
- Yes. SIR :P
Hela förmiddagen jagade jag Nehme. Herregud, det blev ett svettigt pass :P + att det var skiiiiitvamt ute. Men det blåste faktiskt lite (fast luften var inte kall precis).

Eftermiddagen.
Jag och Mosa skulle ner och kolla undre våningarna. Det har tydligen blivit lite fel visade det sig. Marken på parkeringarna är inte 100% snygg om man säger så. Man kan se lite smågropar och lixom sträck på betongen, och färgen har absolut inte raka linger. Något som kanske kan se fult ut och upplevas som oproffsigt. Detta kommer inte att gå igenom, och man kommer bli tvungen att slipa marken rak och måla om. Målafärgen har redan börjat lossa :S

Efter kontroll i källaren gick jag till en annan ingenjör. Tror han heter Debet. Han är den som gör kontroller och bestämmer om det går igenom eller inte. Jag fick två häften av honom som jag kollade igenom. Där står det vem som är ansvarig för vad, vid eventuella fel mm. Imorgon skall jag fortsätta jobba med Debet, då ska vi runt i byggnaden och kolla hur han jobbar.

Mosa berättade för mig att han försöker planera lite så att jag kanske kan vara några dagar med varje ingenjör, för att se vad de har för olika uppgifter. Tycker det låter bra och det är så jäkla skönt att folk börjar sköta sig på arbetsplatsen (efter att Maro ringde Ali)

By the way. Den där Mosa frågade mig idag
- är du släkt med Ali ?
Första dagen jag kom till arbetsplatsen frågade han mig hur jag kännde Ali, och mitt svar var att jag inte ens kände honom innan. Ändå frågade han mig idag igen...
- Nej jag är inte släkt med honom. Hur skulle det vara möjligt ?
- När Ali ringde mig sa han att du var hans släkting
- h-e-h-e
Visste inte vad jag skulle säga. Men det är väll kul att man blir presenterad på det sättet. Nu fattar jag varför alla blivit så ambitiösa haha.

No comments:

Post a Comment